lördag 20 december 2014

Hur funkar dreambox?

Hur funkar dreambox? Vi förklarar!

Vad är Dreambox?

Dreambox är en serie av digitala-TV-boxar som tillverkas av tyska Dream Multimedia. Skillnaden på en Dreambox och en vanlig TV-box är att Dreamboxens operativsystem är baserat på Linux och har öppen källkod. Detta innbär att det finns stora möjligheter att själv anpassa Dreamboxen till ens behov. Detta har gjort Dreamboxen populär bland många programmeringskunniga vilket innebär att det finns mycket tredjepartsprogram och liknande till Dreamboxen.

Varför är Dreambox så populär?


Dreambox är en digital-TV-box!

Faktumet att Dreamboxen kör Linux innebär att det finns stora möjligheter att streama film och musik via t.ex. din smartphone till TV:n via Dreambox. Man kan även till exempel titta sin mejl, se streamad eller nedladdad film och liknande. Man kan vidare titta på bilder, lyssna på musik och spela in TV-program på den. Många köper dock Dreambox på grund av Cardsharing. Vad är då det?

Vad är cardsharing?
När man beställer TV-abonnemang från till exempel Viasat får man hem ett kort på posten som man sätter in i sin TV-box. Det här kortet innehåller koder som dekrypterar digital-TV-signalerna så att man kan se på Viasats utbud. Cardsharing går ut på att en person beställer ett abonnemang och sedan delar koderna från kortet så att flera personer kan använda samma abonnemang. Detta är möjligt med hjälp av till exempel en Dreambox. Detta är dock olagligt och därför kommer vi inte närmare beskriva hur det går till. Vi avråder starkt från cardsharing!
Så funkar Dreambox! Hoppas att du blev klokare att den här artikeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar